Toppturer i Finnmark

Topptur i Finnmarksalpene

En skjult perle
Mange tror Finnmark er flatt, men det er det ikke. Vestkysten, som vender ut mot storhavet har mange muligheter for flotte dager ute med god snø i variert terreng. Her møter vi sjeldent folk og vi har ofte fjellene for oss selv. Sesongen starter tidlig i november og kan avslutte så sent som i mai. Stabile vintre og variert terreng gjør dette til en skidestinasjon for alle! 

Her skal jeg være i perioden 15. april – 1. mai. Vil du bli med, eller lurer du på noe? Ta kontakt for å høre mer om området.

I samarbeid med Upguides har jeg mulighet til å tilby toppturer i Finnmarksalpene. Selv har jeg bodd et år i dette området og er godt kjent. Det var her jeg møtte Fred som driver Upguides. Det er et fransk selskap som ble forelsket i dette flotte området og blitt godt mottatt av de lokale, noe som gjør at dette er mulig. De hjelper til med organisering, overnatting og den lokale restauranten sørger for deilig mat og drikke, etter lange dager i fjellet. Om vi skulle trenge hjelp, eller lokale tips, forhører vi oss med Tore. Han en lokal fjellfører med et smittsomt humør.

Hvordan er skikjøringen i Finnmark?
Finnmarksalpene brer seg fra den 1192 meter høye isbreen i Øksfjord. Fjellene er erodert og formet av den siste istiden. I dag består fjellene av mindre isbreer i høyden, noen alpine topper og platåfjell med bratte fjellsider og renner. Med andre ord – de perfekte skifjell!

For dagene med dårlig sikt og mye vær finnes det plasser med god skogskjøring. En typisk skidag i Finnmark varierer fra 800 – 1600m. Det vi liker best med Finnmark er at det er ukjent – og på mange måter utilgjengelig. Det er lite folk i fjellene, ingen guidebøker og minimalt med informasjon på internett. Slik ønsker vi også at det skal være fremover. Vi ønsker å lytte til de lokale, oppdage nye områder sammen med dere og fortsette å dra på eventyr i dette fantastiske området uten å bli forstyrret. 

Når var du sist på ski uten å se noen andre enn din egen gruppe? Neste gang blir i Finnmark.

Klima og snøforhold
På 71 grader nord varierer dagene fra korte og mørke om vinteren til lange og lyse på våren. Allerede i midten av mars er dagen like lange som i alpene og de blir lengre og lengre for hver dag som går. Etter 20. april er det knapt mørkt. Midnattssolen presser seg på og fra 17.mai er det lyst hele døgnet. 

bærer preg av et typisk kystklima med store lavtrykk gjennom vinteren og varme havstrømmer. På grunn av vår nordlige plassering, og gunstige temperaturer, kommer det meste av nedbør som snø. Dette gir stabile og snørike vintre som varer til langt ut på våren.

Nordnorsk sesongstart
Få plasser i verden starter skisesongen så tidlig som her i Finnmark. Vi har guidet turer og kurs i den mørkeste tiden av året! Selv om det er mørketid, er kanskje dette tiden av året med finest lys om man utnytter riktig tid av døgnet. Ellers går, og kjører vi med hodelykt. Skikjøring i mørke er en helt spesiell opplevelse som jeg unner alle å oppleve. Vi bor i Langfjorden og spiser på den lokale restauranten. Vi satser selvsagt på godt skiføre og en super start på skisesongen!

Send forespørsel

Få tilbud

Send en forespørsel gjennom skjemaet over, så tar jeg kontakt snarest med et godt tilbud.

Samarbeidspartner på denne turen