Sesong

Mai-Oktober

Varighet

8-10 timer

Gruppestørrelse

maks 2 personer per guide

Sofaruta og Bladet

Molladalen, også kjent som «Pinaklenes dal,» er en perle omringet av majestetiske fjell og spisse pinakler, og den ligger sentralt plassert i Sunnmørsalpene. Dette området har tiltrukket seg oppdagelsesreisende og tindebestigere fra tidlig av, og siden 1980-tallet har det blitt et stadig voksende antall klatreruter som utforsker de utfordrende fjellveggene her.

Den grove, solide granitten og de fine rissene som preger fjellformasjonene. Denne karakteristiske variasjonen skiller seg ut fra andre fjellområder i området. Utforskningen av Molladalen gir ikke bare fine klatremuligheter, men også muligheten til å fordype seg i den imponerende og robuste naturen som omgir dalen.

Den mest besøkte pinakkelen i Molladalen-området er Bladet. Med sin fantastiske og idylliske beliggenhet er det enkelt å forstå populariteten. Dette er bare en forsmak på hva Molladalen har å tilby. En annen klassisk rute i nærheten er Sofaruta, som fører deg til Mohns topp, rett ved siden av Bladet. Denne turen kombinerer disse turene slit at det blir en nydelig rundtur. 

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Selv om turen kan gjennomføres under varierende værforhold, blir klatringen mer krevende i våte forhold.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, slynge. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen.  

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Turen starter fra parkeringsplassen innerst i Barstaddalen, følg stien inn i dalen, og fortsett mot enden av vannet. Derfra går ruten oppover mot Mohns Renne. Før renna tar vi av ved slit at vi kommer til innsteget av Sofaruta. Denne utfordrende ruten byr på fem taulengder med eksponert klatring på sørsiden av Mohns topp. Fra toppen går du enkelt ned til Bladet, som involverer en kort taulengde klatring. Returen følger Mohns Renne. Hele turen strekker seg over ca. 10 km med en høydeforskjell på 900 meter. Forvent en beregnet tidsbruk på 8-10 timer.

Klatringen overskrider sjelden vanskelighetsgrad 4+, men de mange taulengdene kan være tidkrevende. Er du i god fysisk form og vant til fjellvandring i ulikt terreng, vil denne turen passe perfekt for deg. Ingen tidligere klatreerfaring er påkrevd, men det er heller ingen ulempe.

For å nyte denne Molladalsopplevelsen bør du kunne gjennomføre turen med god flyt gjennom hele dagen, samt være i stand til å bære eget utstyr og fellesutstyr opp og ned.

Sofaruta og Bladet gir deg en unik klatreopplevelse i Molladalen – en totalpakke for de eventyrlystne!

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt.
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunk og sted. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning.

Priser

 • 2 pers-3500,- per pers
 • 1 pers-6000,- per pers
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her