Jønshorntraversen

Molladalen er omringet av flotte fjell, spisse pinakler og ligger sentralt i Sunnmørsalpene. Pinaklenes dal som det også kalles ble tidlig besøkt av tindebestigere og siden 80-tallet har det dukket opp flere og flere klatreruter. Klatringen her skiller seg ut fra resten av Sunnmøre og Romsdalen med sin grove faste granitt og fine riss!

Ryggtravers til Jønshornet

En lite kjent vei opp til Jønshornet, men kanskje også den fineste? Vestryggen byr på morsom og fin klyving med utsikt rett inn i Molladalen og mot de fineste fjellene på Sunnmøre. 

Klatring i Molladalen

Fra parkering i Barstaddalen følger man stien til Molladalen men tar av opp mot Nyfjellet. Denne blir ofte tidlig snøfri som gjør at denne turen med rette forhold kan gjennomføres tidlig på sesongen.  Fra Nyfjellet følger man ryggen mot Jønshornet. Etter ca to timer fra parkeringsplassen blir ryggen smal med noen luftige og noe mer utfordrende partier. Her bruker vi tauet til vi nærmer oss toppen av Jønshornet. Det finnes flere mulige returer hvor den enkleste er ned Jønshornrenna og ut stien fra Molladalen. Turen er 11km lang med 1100 høydemeter stigning. Beregnet tidsbruk er mellom 6-8 timer. 

Turen byr aldri på vanskeligere klatring enn noen få opptak på grad 3+. Likevell er mye av terrenget slik at man må bruke hendene når vi beveger oss bortover. Dette gjør at man bruker litt mer tid enn om man skulle gått vanlig. 

Er man komfortabel med å gå i ulendt terreng oppover og nedover, og er i god fysisk form vil du føle mestring og flyt. Ønsker du en luftig fjelltur, eller en litt mer utfordrende vei til Jønshornet er dette en fin tur for deg! 

Denne kan også bli brukt som en god introduksjon til andre mer krevende turer i Molladalen. 

 

Alle på turen må ha sikkerhetsutstyr som klatresele og hjelm. (Ved visse forhold stegjern og isøks). Dette stiller vi med om du ikke har.  Du må selv stille med bekledning, sko og sekk.

Bekledning: Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg ulltøy, skalljakke, et isolerende plagg, lue og hansker. 

Sekk: En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….

Sko: Stive fjellsko som går høyere enn ankelen. Godt skotøy kan være en avgjørende sikkerhetsfaktor på turen, derfor er dette et krav. 

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn

Det er også viktig at du har brukt skoene før, slik at gnagsår ikke blir et problem.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Ser du etter alternativer kan vi anbefale «En klatreintro» som en god innføring.       Ønsker du en lengre og mer kompleks tur er «Sofaruta og bladet » kanskje det du ser etter?

Maks 2 deltakere per guide         Dette er for gruppas sikkerhet og komfort. 

 Sesong                                           Mai-Oktober

Varighet og Vanskelighetsgrad    6-8timer/ Moderat                       Spør oss gjerne om du er usikker på om turen egnet.

Vær og Forhold

Vi understreker at vær og forhold er en avgjørende faktor for å nå toppen. Dersom guiden anser været/føret som for dårlig, vil han/hun endre tur.