Sesong

Mai-Oktober

Varighet

6-8 timer

Gruppestørrelse

maks 2 personer per guide

Jønshorntraversen

Molladalen, også kjent som «Pinaklenes dal,» er en perle omringet av majestetiske fjell og spisse pinakler, og den ligger sentralt plassert i Sunnmørsalpene. Dette området har tiltrukket seg oppdagelsesreisende og tindebestigere fra tidlig av, og siden 1980-tallet har det blitt et stadig voksende antall klatreruter som utforsker de utfordrende fjellveggene her.

Den grove, solide granitten og de fine rissene som preger fjellformasjonene. Denne karakteristiske variasjonen skiller seg ut fra andre fjellområder i området. Utforskningen av Molladalen gir ikke bare fine klatremuligheter, men også muligheten til å fordype seg i den imponerende og robuste naturen som omgir dalen

En lite kjent vei opp til Jønshornet, men kanskje også den fineste? Vestryggen byr på morsom og fin klyving med utsikt rett inn i Molladalen og mot de fineste fjellene på Sunnmøre. .

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Selv om turen kan gjennomføres under varierende værforhold, blir klatringen mer krevende i våte forhold.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, slynge. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen.  

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Fra parkeringen i Barstaddalen følger vi stien mot Molladalen, men ta av opp mot Nyfjellet. Nyfjellet, som ofte blir tidlig snøfritt, gjør denne turen ideell for tidlig på sesongen. 

Etter cirka to timer fra parkeringen blir ryggen smal, preget av noen luftige og mer utfordrende partier. Her bruker vi tauet for å håndtere de utfordrende opptakene på vei mot toppen av Jønshornet. Returen har flere muligheter, der den enkleste vei tar deg ned Jønshornrenna og følger stien tilbake til Molladalen.

Turen, som strekker seg over 11 km med en stigning på 1100 høydemeter, gir en imponerende utfordring og fantastiske naturopplevelser. Beregnet tidsbruk for denne turen er mellom 6-8 timer.

Klatringen aldri blir mer utfordrende enn noen få opptak på grad 3+. I stor grad involverer terrenget bruk av hendene for enkel klyving noe som gir en annerledes opplevelse og krever litt ekstra tid sammenlignet med en vanlig vandretur.

For de som er komfortable med å bevege seg i ulendt terreng både oppover og nedover, og som er i god fysisk form, vil denne turen gi en følelse av mestring og flyt. Enten du søker en luftig fjellturopplevelse eller en noe mer utfordrende vei til Jønshornet, vil denne turen tilfredsstille dine eventyrlystne ønsker.

Denne turen tjener også som en utmerket introduksjon til andre, mer krevende eventyr i Molladalen.

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt.
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunk og sted. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning.

Priser

 • 2 pers-3000,- per pers
 • 1 pers-5500,- per pers
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her