Sørvestegga

Molladalen er omringet av flotte fjell, spisse pinakler og ligger sentralt i Sunnmørsalpene. Pinaklenes dal som det også kalles ble tidlig besøkt av tindebestigere og siden 80-tallet har det dukket opp flere og flere klatreruter. Klatringen her skiller seg ut fra resten av Sunnmøre og Romsdalen med sin grove faste granitt og fine riss! 

Sørvestegga på Jønshornet

I Molladalens fjellvegger er det et hav av klatreruter. På «Jønshornveggen» finner du noen av de store klassikerene. «Sørvestegga» er en av disse. Bratt rissklatring, og med en luftig uttopping er dette en en klatretur du ikke kommer til å glemme! 

Fra parkeringen er det ca to timer å gå til innsteget på ruta. Deretter starter ruta rett på med klatring fra første stund. Det er totalt 7-8 taulengder med klatring. Flere av taulengdene byr på klatring opp mot grad 5+. Med innmarsj er turen totalt 1000 høydemeter hvor ca 200 av disse er klatring. For å komme ned er det 5-6 rapeller. Totalt lengde på turen er mellom 7-9 timer. 

For å kunne gjennomføre en tur som denne kreves det at du har klatret tidligere. 5+ klatring er utfordrende, og er ikke til å sammenlikne med tilsvarende grad inne. Derfor er det bra å ha erfaring med uteklatring. Det krever ikke at du har klatret flere taulengder før, men at du klatreteknisk har overskudd til å klatre flere taulengder på denne graden. At man har erfaring med å sikre en klatrer på led kreves også. Dette er pga sikkerheten til guiden.

Dersom du er usikker på dette kan det være lurt ha en klatreintro i forkant av turen. 

Med guiden først i taulaget vil dere kunne ha fokus på å nyte denne fantastiske klatringen! 

Alle på turen må ha sikkerhetsutstyr som klatresele, hjelm. Dette stiller vi med om du ikke har.  Du må selv stille med bekledning, sko og sekk.

Bekledning: Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg ulltøy, skalljakke, et isolerende plagg, lue og hansker. 

Sekk: En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….

Sko: Stive fjellsko som går høyere enn ankelen. Godt skotøy kan være en avgjørende sikkerhetsfaktor på turen, derfor er dette et krav.  I tillegg må man ha klatresko. Gjerne noen som er komfortable slik at man kan ha de på i lengre tid om gangen. 

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn

Det er også viktig at du har brukt skoene før, slik at gnagsår ikke blir et problem.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Ser du etter alternativer kan vi anbefale «Sofaruta og bladet» som en god innføring.      Ønsker du en lengre og mer kompleks tur er «Molladalstårnet» kanskje en bra utfordring! 

Maks 2 deltakere per guide         Dette er for gruppas sikkerhet og komfort. 

 Sesong                                           Mai-Oktober

Varighet og Vanskelighetsgrad    9-11timer/ Krevende                   Spør oss gjerne om du er usikker på om turen egnet.

Vær og Forhold

Vi understreker at vær og forhold er en avgjørende faktor for å nå toppen. Dersom guiden anser været/føret som for dårlig, vil han/hun endre tur.