Klatring i Molladalen

Foto: Ola Roalkvam

Klatring i Molladalen

Molladalen er omringet av flotte fjell, spisse topper og ligger sentralt i Sunnmørsalpene – kun 40 min fra både Ålesund og Ørsta. Pinaklenes dal som det også kalles, byr på flott utsikt og klatring i verdensklasse! To timer gange fra parkeringsplassen kommer man til et eldorado av klatreruter, ryggtraverser og topper. Nedenfor ser du et utvalg av turer Molladalen tilbyr. Ser du ikke din tur her, ta kontakt!

Holtanna og Sofaruta

Dette er to av de største klassikerne i området, og vi kan tilby en luftig og minnerik dag i fjellet. Toppene gir flott klatring på grad 4+ som topper ut på holtanna, og Mohns topp. Dette er en tur for de som ønsker en lang dag i fjellet, og som har litt klatreerfaring fra tidligere.

Varighet: 9-11 timers tur. Maks 2 deltakere per guide.

Pris 1 person: 6000kr

Pris 2 personer: 4500kr

Er dere flere? Ta kontakt så får dere en redusert pris.

Klatring til Molladalstårnet

Klatringen til Molladalstårnet byr på 5-7 taulengder klatring på grad 5, deretter flere rappeller ned igjen. Klatringen er superfin, og toppen er luftig og plassert midt mellom Jønshornet og Randerstopp.

Denne turen er for deg som klatrer jevnt på 5er-tallet, men ønsker å ta klatringen til nye høyder i fjellet. At du har vært med på klatretur i fjellet tidligere er noe som kreves på denne turen.

Varighet 10-12 timer. Maks 2 deltakere per guide.

Pris 1 person: 7000kr

Pris 2 personer: 5000kr

Er dere flere? Ta kontakt så får dere en redusert pris.

Sørvestegga til Jønshornet

Dette er en av de store klassikerne i Molladalen, og den første ruta som blir klatret når snøen smelter. Her venter utfordrende klatring på grad 5+ og fem taulengder. Man kan velge å rappellere ned fem rappeller eller fortsette klatringen til toppen av Jønshornet og gå ned derfra.

Denne turen passer for de som er gode klatrere, men ønsker å prøve seg ut i fjellet. Erfaring med klatring fra tidligere, trad eller sportsklatring, er å anbefale.

Varighet 8-10 timer. Maks 2 deltakere per guide.

Pris 1 person: 6000kr

Pris 2 personer: 4000kr

Er dere flere? Ta kontakt så får dere en redusert pris.

Jønshorntraversen

Jønshorntraversen er en travers over ryggen som trekker seg vestover fra Jønshornet. Etter ca. to timer gange fra parkeringen starter enkel klyving bortover ryggen. Omgitt av pinakler og utsikt til de mest ikoniske toppene på Sunnmøre er dette en luftig og fin klyvetur som ender opp på toppen av Jønshornet. Derfra kan man gå normalveien ned.

Denne turen passer for de som ønsker en fin tur med enkel klatring og fin utsikt. Selv om klatringen er enkel, er det fortsatt en lang tur som krever god fysisk form.

Varighet 7-9 timer. Maks 2 deltakere.

Pris 1 person: 5500kr

Pris 2 personer: 3500kr

Er dere flere? Ta kontakt så får dere en redusert pris.

To dagers klatretur i Molladalen

Dersom du ønsker å få med deg flere klatreruter eller topper i Molladalen på en fantastisk måte, kan man linke sammen flere av rutene til en lang tur. Om man har med litt ekstra mat, lett sovepose og underlag, ligger det til rette for en fantastisk tur med overnatting i høyfjellet.

Varighet ca 24 timer. Maks 2 deltakere per guide.

Pris 1 person: 12000kr

Pris 2 personer: 7000kr

Er dere flere? Ta kontakt så får dere en redusert pris.

Send forespørsel

Få tilbud

Send en forespørsel gjennom skjemaet over, så tar jeg kontakt snarest med et godt tilbud.