Sesong

Mai-Oktober

Varighet

7-9 timer

Gruppestørrelse

maks 2 personer per guide

Vanskelighetsgrad

Svært Krevende

Sørvestegga på jønshornet

Molladalen, også kjent som «Pinaklenes dal,» er en perle omringet av majestetiske fjell og spisse pinakler, og den ligger sentralt plassert i Sunnmørsalpene. Dette området har tiltrukket seg oppdagelsesreisende og tindebestigere fra tidlig av, og siden 1980-tallet har det blitt et stadig voksende antall klatreruter som utforsker de utfordrende fjellveggene her.

Den grove, solide granitten og de fine rissene som preger fjellformasjonene. Denne karakteristiske variasjonen skiller seg ut fra andre fjellområder i området. Utforskningen av Molladalen gir ikke bare fine klatremuligheter, men også muligheten til å fordype seg i den imponerende og robuste naturen som omgir dalen

Sørvestegga

Molladalens fjellvegger huser et mangfold av spennende klatreruter, og blant de store klassikerne finner du «Sørvestegga» på Jønshornveggen . Denne ruten skiller seg ut med bratt rissklatring og kulminerer med en luftig og minneverdig toppopplevelse. For de som våger seg ut på «Sørvestegga», er dette en klatretur som garantert vil brenne seg fast i minnet, og som gir en unik utfordring og opplevelse blant Molladalens imponerende fjellformasjoner.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Selv om turen kan gjennomføres under varierende værforhold, blir klatringen mer krevende i våte forhold.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, slynge. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen.  
 • Klatresko

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Fra parkeringsplassen må du beregne omtrent to timers fottur til innsteget på klatreruten. Ruten starter umiddelbart med klatring fra første steg, og totalt vil du møte 7-8 taulengder med utfordrende klatring. Flere av taulengdene inneholder klatring opp mot grad 5+. Samlet sett utgjør klatringen omtrent 200 av de totalt 1000 høydemetrene på turen, som inkluderer innmarsjen.

Returen består av 5-6 rappeller ned. Hele turen, fra start til slutt, vil ta deg mellom 7-9 timer å fullføre. Dette gir en grundig utforskning av fjellområdet, kombinert med en utfordrende og givende klatreopplevelse.

Krav til deltaker

Gjennomføringen av en tur som denne krever tidligere erfaring med klatring. Klatring opp mot grad 5+ er utfordrende, og skiller seg betydelig fra tilsvarende innendørs grader. Det er derfor viktig å ha erfaring med utendørs klatring. Det er ikke nødvendig å ha klatret mange taulengder tidligere, men det er avgjørende å ha den nødvendige klatretekniske kompetansen for å takle flere taulengder på denne graden. Erfaring med å sikre en lederklatrer er også nødvendig av hensyn til guidens sikkerhet.

Hvis du er usikker på din erfaring, kan det være lurt å delta på en klatreintro før turen. Med guiden som leder taulaget, kan fokuset være på å nyte den fantastiske klatreopplevelsen i trygge omgivelser. 

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt.
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunk og sted. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning.

Priser

 • 2 pers-3500,- per pers
 • 1 pers-6000,- per pers
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her