Kvanndalstind

I 1885 ble Kvandalstind førstebesteget av William Cecil Slingsby. Den er relativt utilgjengelig, samt lett å gjenkjenne med sin bratte karakteristisk topp på 1744moh. Slingsby ha kalt Kvanndalstind «The steepest mountain in Europe» 

Kvanndalstind med guide

Selv om «The steepest mountain in Europe» ikke er Kvanndalstind er det ikke rart at Slingby sa dette. Toppen er veldig smal omringet av stupbratt fjell. Det er en variert tur som byr på klatring, masse artig klyving samt kryssing av bre.

Turen starter innerst i Vengedalen hvor vi starter å gå bratt oppover mot Olaskarsvatnet. Følger det et lite stykke før vi går oppover mot breen vest for Kvanndalstind. Krysser denne til vi kommer på ryggen mellom Kvanndalstind og Søre Vengetind. Herifra er det fin klyving med noen klatreopptak bortover ryggen. Mot slutten blir det brattere og mer luftig og man gjør tre til fire taulengder til toppen. Fra toppen er det en eller to luftige nedfiringer før man følger samme vei tilbake. Totalt er turen 11km lang, og 1000høydemeter. Man beregner å bruke mellom 8-10 timer. 

Turen er lang, med mye utfordrende terreng å gå i. I tillegg kan det være mange overganger mellom klatring, bre o.s.v. Det vil si at det kreves en viss fremgang gjennom turen. Det viktigste er å være i god fysisk form, og kunne gå bra også når det er ur og terreng som krever bruk av hendene. 

Klatringen er ikke så vanskelig, men på denne turen bør man være komfortabel med høyder.  Ser vi at turen går som planlagt kan vi også få med oss «Torshammeren».

Mestrer du dette vil turen være en opplevelse du sent vil glemme. Dette fjellet er en av de mer vanskelige av de syv toppene for å bli «fjelldronning».  Dersom det gir mersmak er det mye å ta av.

 

Alle på turen må ha sikkerhetsutstyr som klatresele, hjelm, stegjern og isøks. Dette stiller vi med om du ikke har.  Du må selv stille med bekledning, sko og sekk.

Bekledning: Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg ulltøy, skalljakke, et isolerende plagg, lue og hansker. 

Sekk: En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….

Sko: Stive fjellsko som går høyere enn ankelen. Godt skotøy kan være en avgjørende sikkerhetsfaktor på turen, derfor er dette et krav. 

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn

Det er også viktig at du har brukt skoene før, slik at gnagsår ikke blir et problem.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Ser du etter alternativer kan vi anbefale «Romsdalshorn» som en god innføring.      Ønsker du en lengre og mer kompleks tur er «Vengetindstraversen» kanskje noe for deg.

Maks 2 deltakere per guide         Dette er for gruppas sikkerhet og komfort. 

 Sesong                                           Mai-Oktober

Varighet og Vanskelighetsgrad    8-10timer/ Svært krevende                Spør oss gjerne om du er usikker på om turen egnet.

Vær og Forhold

Vi understreker at vær og forhold er en avgjørende faktor for å nå toppen. Dersom guiden anser været/føret som for dårlig, vil han/hun endre tur.