Sesong

Mai-Oktober

Varighet

7-9 timer

Gruppestørrelse

maks 2 personer per guide

Vanskelighetsgrad

Svært Krevende

Kvanndalstind med fjellfører

I 1885 førstebesteg William Cecil Slingsby toppen av Kvandalstind, en utilgjengelig perle med sin markante og bratte topp som stiger 1744 meter over havet. Slingsby, fasinert av fjellets karakteristiske trekk, døpte det som «The steepest mountain in Europe.» Selv om dette ikke offisielt gjør Kvandalstind til den bratteste fjellet i Europa, er det forståelig at Slingsby formulerte det slik. Toppen er bemerkelsesverdig smal, omkranset av stupbratte fjellsider, og byr på en variasjon av terreng som inkluderer klatring, spennende klyving og kryssing av bre. Utforsk denne unike fjelltoppen og opplev en tur som kombinerer utfordrende elementer med den imponerende skjønnheten av Kvandalstind.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Selv om turen kan gjennomføres under varierende værforhold, blir klatringen mer krevende i våte forhold.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, stegjern og isøks. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen.  

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Turen begynner ved foten av Vengedalen, hvor vi tar fatt på den bratte stigningen mot Olaskarsvatnet. Etter en stund langs dette fantastiske landskapet, beveger vi oss oppover mot breen vest for Kvanndalstind. Vi krysser breen og når ryggen mellom Kvanndalstind og Søre Vengetind. Her åpner det seg muligheter for spennende klyving, med enkelte klatrepartier langs ryggen. Mot slutten av turen blir terrenget brattere og mer luftig, og det gjennomføres tre til fire taulengder opp mot toppen. På toppen belønnes man med en imponerende utsikt.

Fra toppen utføres en eller to luftige nedfiringer før man følger samme rute tilbake. Den totale lengden på turen er 11 kilometer, med en stigning på 1000 høydemeter. Forvent å tilbringe mellom 8-10 timer på denne utfordrende og spektakulære fjellturen. Utforsk naturen og nyt opplevelsen av dette varierte og vakre fjellterrenget langs ruten..

Selv om klatringen i seg selv ikke er ekstremt utfordrende, er det viktig å være komfortabel med høyder, da flere partier av turen involverer luftige omgivelser. Det krever også at man er i svært god fysisk form Ved god fremdrift kan man også ha muligheten til å utforske «Torshammeren.»

For de som mestrer disse utfordringene, vil turen garantert være en minneverdig opplevelse. Dette fjellet rangeres blant de mer utfordrende av de syv toppene som leder til tittelen «fjelldronning.» Hvis dette gir mersmak, åpner det seg et rikt utvalg av lignende eventyr som venter på å bli utforsket. Ta del i denne unike utfordringen og skap minner for livet!

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt.
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunk og sted. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • For overnatting ta kontakt med Hotell Aak
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning. 

Priser

 • 2 pers-3500,- per pers
 • 1 pers-5500,- per pers
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her