Romsdalshorn

Med en høyde på 1550moh er Romsdalshorn en av de mest kjente toppene i Romsdalen. I 1881 gjorde Carl Hall den første «offisielle» bestigningen av Romsdalshorn sammen med to nordmenn. Det tok dem syv forsøk for å nå toppen. Da de toppet ut fant de en varde som bekreftet ryktene om den imponerende førstebestingingen som ble gjort allerede i 1828! 

Klatre Romsdalshorn

I Romsdalen er «Hornet» en ikonisk topp som byr på mye fin og luftig klatring. Den er omringet av de flotteste og største fjellene i området som Store Trolltind, Vengetind og Kvandalstind.  Mestrer du høyden er dette en tur for deg!

Fra Vengedalen starter turen med bratt gåing. Det mest vanlige veien opp er Nordveggen. Etter en times gange kommer vi til «Gapet» hvor vi tar på sele og tau. Herifra er det 6-7 taulengder med klatring til toppen. Klatringen består for det meste av enkel klatring med innslag av noen vanskeligere partier. Grad 5-. Totalt tar klatringen ca 2-3 timer. På toppen blir det en lunsjpause før man starter rappelleringen ned igjen. Alternativ vei opp starter også i Vengedalen men via Halls renne. Denne byr på litt enklere klatring, men generelt mer utfordrende terreng. Returen ned er lik. Totalt er turen 900 høydemeter med en varighet mellom 6 og 8 timer.

Mesteparten av turen foregår en luftig fjellvegg med klatring. Det krever ingen forkunnskaper for å gjennomføre turen, men god fysisk form og koordinasjon er viktig. Man må være komfortabel med høyder og det er ingen ulempe å ha prøvd klatring før. Det er stort sett gode tak til hender og føtter som gjør at vi bruker fjellsko når vi klatrer. 

Turen foregår i en Nordvegg som gjør at vi sjeldent får sol, men ofte er skjermet for vær og vind. Vi gjennomfører turen også i litt ruskevær, men klatringen oppleves vanskeligere dersom det er vått. 

Dersom du ikke har klatret før og er litt usikker kan vi anbefale en klatreintro en dag i forkant. Spør oss om dette. 

Alle på turen må ha sikkerhetsutstyr som klatresele og hjelm. Dette stiller vi med om du ikke har.  Du må selv stille med bekledning, sko og sekk.

Bekledning: Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg ulltøy(etter været), skalljakke, et isolerende plagg, lue og hansker. Dersom det er vått kan flere hansker være lurt. 

Sekk: En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….

Sko: Fjellsko som går høyere enn ankelen. Stive fjellsko en en fordel. 

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Ser du etter alternativer kan vi anbefale «Sydryggen på Bispen» som en god innføring.      Ønsker du en lengre og mer kompleks tur er «Vengetindstraversen eller Kvandalstind» noe vi kan anbefale. 

Maks 2 deltakere per guide         Dette er for gruppas sikkerhet og komfort. 

 Sesong                                           Mai-Oktober

Varighet og Vanskelighetsgrad    6-8 timer/ Krevende                      Spør oss gjerne om du er usikker på om turen egnet.

Vær og Forhold

Vi understreker at vær og forhold er en avgjørende faktor for å nå toppen. Dersom guiden anser været/føret som for dårlig, vil han/hun endre tur.