Sesong

Mai-Oktober

Varighet

6-8 timer

Gruppestørrelse

maks 2 personer per guide

Romsdalshorn med fjellfører

Med en imponerende høyde på 1550 meter over havet, utgjør Romsdalshorn en av de mest velkjente toppene i Romsdalen. Den historiske bestigningen av Carl Hall i 1881, sammen med to nordmenn, markerer starten på fjellets offisielle erobring. Et bemerkelsesverdig faktum er at det tok dem hele syv forsøk for å triumfere på toppen. Ved å nå toppen av Romsdalshorn oppdaget de en varde som bekreftet ryktene om en imponerende førstebestigning allerede i 1828!

I hjertet av Romsdalen stiger den ikoniske toppen kjent som «Hornet» majestetisk opp, og den tilbyr en utfordrende opplevelse av luftig klatring. Omkranset av majestetiske fjell som Store Trolltind, Vengetind og Kvandalstind, gir Romsdalshorn en unik mulighet for eventyr. For de som mestrer høyder, å erobre Romsdalshorn er en uforglemmelig opplevelse, innrammet av de fantastiske omgivelsene i Romsdalen. Ta del i denne spektakulære turen og oppdag utfordringene som venter på deg!

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Selv om turen kan gjennomføres under varierende værforhold, blir klatringen mer krevende i våte forhold.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, slynge. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen.  

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Turen fra Vengedalen innledes med en bratt stigning, og den mest vanlige ruten opp tar deg gjennom Nordveggen. Etter omtrent én times vandring når vi «Gapet,» hvor selen og tauet tas i bruk. Herfra venter 6-7 taulengder med klatring før du når toppen. Klatringen inneholder hovedsakelig enkel klatring med innslag av noen mer utfordrende partier, gradert 5-. Hele klatreopplevelsen tar omtrent 2-3 timer. På toppen kan du nyte en velfortjent lunsjpause før du begynner rappelleringen ned igjen.

En alternativ rute starter også i Vengedalen, men tar deg gjennom Halls renne. Denne ruten byr på noe lettere klatring, men generelt mer utfordrende terreng. Returen ned følger samme løype. Totalt inkluderer turen en stigning på 900 høydemeter og har en forventet varighet mellom 6 og 8 timer. Utforsk fjellene fra Vengedalen og opplev en spennende kombinasjon av bratt stigning, variert klatring, og en imponerende rappellering fra toppen!

Mesteparten av turen foregår i en luftig fjellvegg, hvor klatring er nøkkelen til eventyret. Ingen spesifikke forkunnskaper er nødvendig for å gjennomføre denne spennende turen, men det er viktig å være i god fysisk form og ha koordinasjonsevner. Komfort med høyder er essensielt, og tidligere erfaring med klatring vil være en fordel. Fjellsko med pålitelige grep er det foretrukne fottøyet

For de som ikke har erfaring med klatring og føler seg usikre, anbefaler vi en klatreintro en dag i forkant. Spør oss gjerne for mer informasjon om denne muligheten. Ta del i dette spennende eventyret og utforsk fjellene med trygghet og utfordring!

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt.
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunk og sted. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • For overnatting ta kontakt med Hotell Aak
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning. 

Priser

 • 4 pers-3100,- per pers
 • 3 pers-3900,- per pers
 • 2 pers-3500,- per pers
 • 1 pers-5500,- per pers
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Loading...

Selv om du ikke finner en dato som er ledig når det passer deg, ta gjerne kontakt så sjekker vi vår tilgjengelighet.

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her