Sesong

Mai-September

Varighet

9-11 timer

Gruppestørrelse

maks 1 person per guide

Vanskelighetsgrad

Svært krevende

Skagastølsryggen med fjellfører

Opplev Store Skagastølstind, Norges tredje høyeste fjell, som ble første gang besteget i 1876 av den britiske eventyreren William Cecil Slingsby. Med sine imponerende 2405 meter over havet, ruver dette fjellet i Hurrungane-regionen og gir en spektakulær utfordring for eventyrlystne klatrere.

Store Skagastølstind har utviklet seg til å bli en svært ettertraktet destinasjon for de som søker en luftig klatreopplevelse. Toppen av fjellet, som stiger majestetisk i Jotunheimen, gir en unik kombinasjon av historisk betydning, fantastisk natur og utfordrende klatremuligheter. Dette gjør det til en komplett dag i fjellet for de som søker en ekstraordinær opplevelse.

Mens toppen av Store Skagastølstind kanskje ikke er for alle, er det en perfekt utfordring for de spreke og eventyrlystne. Utforsk fjellets rike historie og nyt de storslåtte omgivelsene mens du tar del i en luftig klatreopplevelse som vil bli et minne for livet.

Sett deg godt inn i informasjonen på denne siden for å finne ut om denne turen er for deg. Ta kontakt om du er usikker. 

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, stegjern og isøks. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen. Godt skotøy kan være en avgjørende sikkerhetsfaktor på turen, derfor er dette et krav. 

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Det er også viktig at du har brukt skoene før, slik at gnagsår ikke blir et problem.

Fra Turtagrø tar turen oss gjennom den vakre Skagadalen, og fra Tindeklubbhytta fortsetter vi opp mot Nordre Skagastølstind. Herfra skjerpes ryggen, og V-skaret under Midtre Skagastølstind markerer starten på en utfordrende klatre- og klyvingsetappe som fører oss til Vetle Skagastølstind.

En rappell herfra leder oss ned i Mohns skar før vi klatrer den siste biten opp til toppen av Storen. Fra toppen følger vi «normalveien» som tar oss til «hytta på bandet». Deretter går vi ned Skagadalen tilbake til Turtagrø. Hele turen strekker seg over omtrent 20 km og byr på en stigning på over 2000 høydemeter. Normalt sett tar turen mellom 9 og 11 timer. Dette er en lang og variert tur gjennom ulike typer terreng, med både opp- og nedstigninger. Selv om klatringen ikke er spesielt vanskelig, er terrenget utfordrende og utsatt, og det krever presis bevegelse.

Bruken av tau er hyppig langs ryggen for å opprettholde en jevn flyt gjennom dagen. Det viktigste er at deltakerne er i svært god fysisk form, har erfaring med å gå i ulendt terreng og mestrer slike forhold. For å sikre nødvendig oppmerksomhet og opprettholde en tilstrekkelig rytme gjennom denne utfordrende turen, tillater vi kun én person per guide. Dersom du er en gruppe, kan flere guider delta for å sikre en trygg og minneverdig opplevelse.

Krav til deltaker

Vi stiller ikke krav om tidligere klatreerfaring, men det forventes at deltakerne er i god fysisk form og er raske og stabile til fots, spesielt når terrenget blir krevende med steinur og svaberg. Terrenget nødvendiggjør bruk av armene, og det er perioder der bruk av staver ikke er praktisk mulig.

Vi forventer at du kan holde et tempo på rundt 500-600 høydemeter per time i ulendt terreng. Dette gjennom hele dagen.

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt.
 • Alle deltakere MÅ møte på Turtagrø kvelden i forkant. Ta med utstyret og skoene du skal bruke på turen. Her vil mange av dine spørsmål bli besvart. Vi ønsker at dette ikke blir for sent da Fjellførerene ofte går tidlig til sengs. 
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunk på Turtagrø. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning. 

Priser

 
 • 2 pers-7900,- per pers
 • 1 pers-8500,- per pers
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her