Sunnmørsalpene

Sunnmørsalpene i hvitkledd drakt er noe man bare må oppleve. Med fjell opp mot 1700moh som stuper rett ned i fjorden er dette en plass som byr på skikjøring med dramatiske omgivelser, og terreng som passer for alle skikjørere. Bildet ovenfor er fra en fantastisk skidag i slutten av November.

Topptur på Sunnmøre

Med lokalkjente guider får du mest mulig ut av din skiferie på Sunnmøre. Vi vet hvor vi finner den beste snøen og beste skikjøringen utfra vær og skredforhold. Skårasalen, Kolåstinden, Blæja og Sætretindan er bare en smakebit av hva Sunnmøre har å by på. 

Uansett hvor du velger å bo under ditt opphold på Sunnmøre vil det være et bredt utvalg av turer å velge mellom. Fjorder, fjell og daler gjør at det er store lokale variasjoner i vær, skredforhold og skiføre. Kystklimaet på Sunnmøre gir snørike vintre og selv om Mars-April er høysesong er det veldig mange fine skidager helt fra Desember. 

Området gir oss mulighet for tilpassing med bruk av skianlegg, topptur eller en kombinasjon. Her vil alle finne noe de liker om det er rennekjøring, skogskjøring eller åpne fine flanker.

Vi tilpasser turer etter ferdigheter og fysisk form på gruppa. Noe som betyr at vi ikke stiller noe krav til tidligere ferdigheter. Dersom det er behov har vi også opplæring. 

Alle på turen må selv stille med utstyr til topptur. Vi kan leie ut skredutstyr dersom det trengs.

Bekledning: Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg ulltøy, vindtett jakke/bukse, et isolerende plagg, lue og hansker. 

Sekk: En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, klær og eget utstyr.

Skredutstyr: Søkestang, Spade og Sender/Mottaker(skredsøker), feller. Vi anbefaler også bruk av hjelm.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning, sikkerhet og vurdering i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet samt gi deg en god opplevelse. 

Ser du etter alternativer kan vi anbefale våre «skredkurs» for å lære mer om ferdes i fjellet. Ellers har vi toppturguiding flere plasser i Norge! 

Maks 6 deltakere per guide         Dette er for gruppas sikkerhet og komfort. 

 Sesong                                           Desember-Mai

Varighet og Vanskelighetsgrad    Dagene er mellom 6-8 timer og vi tilpasser turen etter gruppa. Dermed passer disse turene for alle.

Vær og Forhold

Vi understreker at vær, snøforhold og gruppen er det som setter premissene for terrenget vi ferdes i. Vi avlyser ikke turer pga dårlig vær, men tilpasser turen deretter.