8 dagers ski og skredkurs

Sunnmøre har mye å by på når det gjelder skikjøring. Men med sort terreng, mye vær og et snødekke som er i stadig endring er det ikke lett å hvite hvor man bør dra på ski. Å lære seg dette er heller ikke gjort på en helg. Det krever tålmodighet, tid og nysgjerrighet. 

Ski og skredkurs(8 dager)

Forholdene endrer seg konstant og for hver dag som går er det noe nytt å lære. Vi ønsker å tilby et skredkurs med større progresjon. På dette kurset er målet å utvikle din snøkjennskap, skiferdighet, og ikke minst din vurderingsevne i fjellet. Gjennom fire helger med instruktør har vi trua på å kunne få til dette.

Progresjonen og læringen på kurset ligger i at deltakerne skal få påfyll av læring med jevne mellomrom og at de kan fortsette utviklingen selv innimellom samlingene. Dette gir deltakerne en større forståelse av snøen gjennom hele vinteren. Alle samlinger vil foregå ute på tur! 

Program: På kurset vil vi alltid planlegge tur. Læring og vurdering vil skje ut fra forholdene vi har. Likevel er det satt opp noen punkter som det kan være ekstra fokus på under samlingene. Vi gjør oppmerksom på at det kan skje endringer på dette.  Vi tilpasser oss gruppas kunnskap og ferdigheter. 

Første samling                           Turplanlegging, terrengvurdering og skredredning.

Andre samling:                                  Planlegging, snøkjennskap, og kjøremønster. 

Tredje samling:                                  Skiteteknikk, brattkjøring og skredredningscenario. 

Fjerde samling:                                        Gjennomføre turer

Alle på turen må selv stille med utstyr til topptur. Vi kan leie ut skredutstyr dersom det trengs.

Bekledning: Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg ulltøy, vindtett jakke/bukse, et isolerende plagg, lue og hansker. 

Sekk: En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, klær og eget utstyr.

Skredutstyr: Søkestang, Spade og sender/mottaker(skredsøker), og feller. Vi anbefaler også bruk av hjelm.

Det er også viktig at du har brukt skoene før, slik at gnagsår ikke blir et problem.

Instruktørene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet samt gi deg den kunnskapen du trenger for å fortsette å lære.

Ser du etter alternativer kan vi anbefale et skredkurs på tre dager. Eller ta kontakt om du ønsker tilpasset kurs. 

Maks 6 deltakere per instruktør  Dette er for gruppas sikkerhet og komfort. 

 Datoer                                              4-5.Mars                                            18-19.mars                                        1-2.april                                            22-23.april                                             

Varighet og Vanskelighetsgrad     På dette kurser kreves det at du kan stå på ski(offpist), også når terrenget er rundt 30 grader. Du må også være i stand til å være på topptur i 6-8 timer.

 

Ikke inkludert 

Kjøring: Det kan være lurt å ha bil eller organisere med andre på kurset om du ikke har.

Overnatting: Kurset vil foregår i fjellene rundt Stranda og Volda. Dette vil man kunne tilpasse, men på grunn av forhold er det fint å ha alle muligheter åpne.