Sesong

Mai-September

Varighet

9-11 timer

Gruppestørrelse

maks 2 personer per guide

Vanskelighetsgrad

Svært krevende

Store skagastølstind med fjellfører

Opplev Store Skagastølstind, Norges tredje høyeste fjell, som ble første gang besteget i 1876 av den britiske eventyreren William Cecil Slingsby. Med sine imponerende 2405 meter over havet, ruver dette fjellet i Hurrungane-regionen og gir en spektakulær utfordring for eventyrlystne klatrere.

Store Skagastølstind har utviklet seg til å bli en svært ettertraktet destinasjon for de som søker en luftig klatreopplevelse. Toppen av fjellet, som stiger majestetisk i Jotunheimen, gir en unik kombinasjon av historisk betydning, fantastisk natur og utfordrende klatremuligheter. Dette gjør det til en komplett dag i fjellet for de som søker en ekstraordinær opplevelse.

Mens toppen av Store Skagastølstind kanskje ikke er for alle, er det en perfekt utfordring for de spreke og eventyrlystne. Utforsk fjellets rike historie og nyt de storslåtte omgivelsene mens du tar del i en luftig klatreopplevelse som vil bli et minne for livet.

Sett deg godt inn i informasjonen på denne siden for å finne ut om denne turen er for deg. Ta kontakt om du er usikker. 

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, stegjern og isøks. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen. Godt skotøy kan være en avgjørende sikkerhetsfaktor på turen, derfor er dette et krav. 

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Det er også viktig at du har brukt skoene før, slik at gnagsår ikke blir et problem.

Opplevelsen starter med et forberedende møte kvelden før, der vi går gjennom siste finjusteringer av utstyret og vurderer eventuelle tilpasninger basert på vær- og føreforhold. Fra utgangspunktet på Turtagrø begynner selve turen med en innmarsj gjennom den vakre Skagadalen, over skagastølsbreen, og opp til det imponerende «bandet». Denne delen tar omtrent 3 timer. Videre går turen gjennom bratt og utfordrende terreng, med enkle klyvepartier opp til hjørnet. Herfra blir det eksponert klatring, og de vanligste rutene inkluderer galleriet samt «Halls renne» eller «Vigdals sva».

Den totale turen omfatter 1600 høydemeter og strekker seg over 19 km før vi returnerer til Turtagrø. Det er en lang og variert opplevelse som tar mellom 9 og 11 timer. Til tross for at klatringen har en grad på bare 4+, er Store Skagastølstind en utfordrende fjelltur med betydelig høyde. Klatringen utgjør kun en del av denne ellers langstrakte turen. 

Krav til deltaker

Vi stiller ikke krav om tidligere klatreerfaring, men det forventes at deltakerne er i god fysisk form og er raske og stabile til fots, spesielt når terrenget blir krevende med steinur og svaberg. Terrenget nødvendiggjør bruk av armene, og det er perioder der bruk av staver ikke er praktisk mulig.

Å opprettholde en jevn og god fremdrift opp og ned er nødvendig grunnet sikkerhet på turen. Derfor er det nødvendig å holde et raskt tempo gjennom store deler av turen. En grundig forberedelse vil gi deg muligheten til å oppleve en tur med en smidig flyt gjennom spektakulær natur. 

Vi forventer at du kan holde et tempo på rundt 500-600 høydemeter per time i ulendt terreng. Dette gjennom hele dagen.

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt.
 • Alle deltakere MÅ møte på Turtagrø kvelden i forkant. Ta med utstyret og skoene du skal bruke på turen. Her vil mange av dine spørsmål bli besvart. Vi ønsker at dette ikke blir for sent da Fjellførerene ofte går tidlig til sengs. 
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunk på Turtagrø. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning. 

Priser

 • 4 pers-4800,- per pers
 • 3 pers-5500,- per pers
 • 2 pers-4900,- per pers
 • 1 pers-7000,- per pers
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Loading...

Selv om du ikke finner en dato som er ledig når det passer deg, ta gjerne kontakt så sjekker vi vår tilgjengelighet. 

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her