Vengetindstraversen

Godt synlig fra Isfjorden og Åndalsnes ser du Vengetindan. En tinderekke omringet av breer og alpint landskap. Helt nord i tinderekka finner du Store Vengetind(1852moh). Denne ble i 1881 førstebesteget av Slingsby og har siden vært et fjell som står høyt for mange klatrere. 

Vengetindan

Det finnes mange veier opp til toppen av Store Vengetind. Traversen over tinderekka er en av disse. En rundtur gjennom alpint terreng fra start til slutt. En luftig rygg som tar deg over søre, lille og store Vengetind.  

Fra Vengedalen tar vi beina fatt opp til Olaskarsvatnet og fortsetter oppover ryggen til vi nermer oss søre vengetind. Herifra blir ryggen smalere og får noen utsatte passasjer. Fra vi tar på tauet er det fin klyving, klatring og nedfiring bortover ryggen over lille Vengetind, og opp på Store via «Galleriet». En luftig sti midt i en fjellside! Et høydepunkt for mange. Fra toppen av Vengetind kan man gå ned normalveien eller dersom det finnes god snø i Vestjelet kan det være aktuelt å ta seg ned her for en raskere retur. 

På denne turen er klatringen aldri vanskeligere enn grad 3+. Til tross for dette er det mye utsatt klyving som gjør at man må kunne bevege seg bra i slikt terreng. Vi kommer til å bruke tau langs hele ryggen som gjør at vi helst ønsker en person per guide på denne turen dersom vi ikke er sikre på deres ferdigheter.

Dette er en tur som byr på flyt og sjeldent fin klyving bortover ryggen. Utsikten langs traversen er «trollsk» og storslått. 

 

Alle på turen må ha sikkerhetsutstyr som klatresele, hjelm, stegjern og isøks. Dette stiller vi med om du ikke har.  Du må selv stille med bekledning, sko og sekk.

Bekledning: Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg ulltøy, skalljakke, et isolerende plagg, lue og hansker. 

Sekk: En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….

Sko: Stive fjellsko som går høyere enn ankelen. Godt skotøy kan være en avgjørende sikkerhetsfaktor på turen, derfor er dette et krav. 

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn

Det er også viktig at du har brukt skoene før, slik at gnagsår ikke blir et problem.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Ser du etter alternativer kan vi anbefale «Kvanndalstind» som en god innføring.      Ønsker du en mer kompleks tur er kan man sette turen sammen med Kvanndalstind. 

Maks 2 deltakere per guide         Det kan være aktuelt med bare en deltaker. Dette er for gruppas sikkerhet og komfort. 

 Sesong                                           Mai-Oktober

Varighet og Vanskelighetsgrad    9-11timer/ Svært krevende                Spør oss gjerne om du er usikker på om turen egnet.

Vær og Forhold

Vi understreker at vær og forhold er en avgjørende faktor for å nå toppen. Dersom guiden anser været/føret som for dårlig, vil han/hun endre tur.