Sesong

Mai-Oktober

Varighet

9-11 timer

Gruppestørrelse

maks 2 personer per guide

Vanskelighetsgrad

Svært Krevende

Vengetind med fjellfører

Synlig majestetisk fra både Isfjorden og Åndalsnes, ruver Vengetindan som en imponerende rekke tinder omgitt av isbreer og alpint landskap. På den nordligste spissen av denne tinderekken troner Store Vengetind, stolt med sin høyde på 1852 meter over havet. Denne mektige fjelltoppen ble erobret for første gang av pioneren Slingsby i 1881 og har siden den gang vært et symbol på utfordring og prestisje for utallige klatrere.

Store Vengetind tilbyr flere ruter for fjellentusiaster, og en av de mest spektakulære alternativene er traversen over tinderekka. Denne rundturen tar deg gjennom alpint terreng fra start til slutt, med en luftig rygg som guider deg over Søre Vengetind, Lille Vengetind og til slutt, toppen av Store Vengetind. Utforsk denne fantastiske ruten og la deg fortrylle av den enestående skjønnheten som omgir Vengetindan.

Guidene på denne turen er utdannet Tindevegledere eller er Tindevegleder under kvalifisering. Det vil si at guiden har høy kompetanse innen vegledning og sikkerhet i bratte omgivelser på stein, snø, is og bre. Dette er kompetanse vi ønsker å ha for å kunne forvalte din sikkerhet i fjellet. 

Vær, forhold og gruppen er det som setter premissene for om toppen er innen rekkevidde. Ved dårlig vær avlyser vi ikke, men vi endrer turen til noe som er mulig å gjennomføre.

Selv om turen kan gjennomføres under varierende værforhold, blir klatringen mer krevende i våte forhold.

Listen nedenfor MÅ alle ha med seg før møtet med guiden.

 • Sikkerhetsutstyr –  klatresele, hjelm, slynge. Dette kan lånes av oss
 • Bekledning –  Bekledning må tilpasses vær og føre men alle må ha med seg:
  • ulltøy
  • skalljakke
  • et isolerende plagg
  • lue og hansker, lurt med flere par hansker 
 • Sekk –  En 35-45l sekk er godt egnet. Dere må ha plass til mat og drikke, eget utstyr samt noe fellesutstyr dere får utdelt. Tau/sikringsmidler eller lignende….
 • Sko –  Stive fjellsko som går høyere enn ankelen.  

Her er et eksempel på egnet skotøy: https://www.lasportiva.com/en/trango-cube-gtx-man-yellow-11jybn 

Det er ingen tvil om at denne opplevelsesrike turen fra Vengedalen til Store Vengetind byr på en spektakulær blanding av klatring, klyving og imponerende utsikt. Vi tar deg med oppover mot Olaskarsvatnet og leder deg langs den smale og utfordrende ryggen mot Søre Vengetind. Sikret med tau, tar vi fatt på den imponerende kombinasjonen av klyving, klatring og nedfiring over Lille Vengetind. Høydepunktet av eventyret er passasjen gjennom «Galleriet» – en luftig sti som slynger seg gjennom fjellsiden og gir deg en unik opplevelse.

Klatringen overstiger sjelden vanskelighetsgrad 3+, men den utfordrer deltakerne med utsatt klyving. For å sikre en trygg og givende opplevelse planlegger vi å bruke tau langs hele ryggen. Med en deltaker per guide sikrer vi at alle er komfortable og får maksimalt utbytte av denne fantastiske traversen.

På denne turen krever vi at du er i god fysisk form og at du har satt deg godt inn i hva som kreves av deg for å gjennomføre turen. Spør dersom du er i tvil. 

 • Det er ditt ansvar at du og andre påmeldte har satt seg inn i turen og er godt forberedt. 
 • Guiden vil ta kontakt dager i forkant for å avtale oppmøtetidspunkt. 
 • Været endrer seg mye, og vi har ikke mulighet til å følge opp alle som lurer på værutviklingen flere dager i forkant. Vi planlegger turen etter siste værmelding som er kvelden før.  
 • Guidene er travle og mye på tur så derfor har vi ikke mulighet til å svare fortløpende i høysesongen.
 • For overnatting ta kontakt med Hotell Aak
 • Ve vilkår for påmelding ved spørsmål og endring og avlysning.

Priser

 • 2 pers-3600,- per pers
 • 1 pers-6000,- per pers
Pris for normalveien
-2 pers 3000,- per pers
-1 pers 5000,- per pers
 
Ved påmelding for 3 eller flere ta kontakt på mail.

Påmelding nedenfor

Les våre krav til deltaker og vilkår for påmelding her